W I J N F O R T huwelijk

Verbinden – vervullen – verrassen – verwennen

Het F R A A I E feest

Posted by W I J N F O R T Reageren uitgeschakeld

Het fraaie feest van Koen en Krisje op het W I J N F O R T

 Bron: 06/10/2010 door FromFraai

Vandaag presenteer ik jullie met plezier het fraaie feest van Koen en Krisje. Met oog voor detail hebben zij een heel mooi, beetje hip, maar vooral intiem en emotioneel betekenisvol feest georganiseerd. En ik ben helemaal fan van die locatie, het Wijnfort. Een indrukwekkend combinatie van functioneel en visueel interessant ontwerp! Nou ja, nu is het tijd voor wat woorden van Krisje en Koen, want zij hebben veel leuks te vertellen over hoe zij hun dag hebben georganiseerd en beleefd.
Alle foto’s zijn genomeng door Magdale na Heijting.
 

Waarom hebben jullie besloten te gaan trouwen?
Om onze relatie van tien jaar te bekrachtigen op een hele leuke manier

Wat maakte jullie bruiloft speciaal?
Er was echt een heel leuke sfeer: relaxed maar tegelijkertijd sjiek met een beetje hip. Wij vonden het belangrijk om onze gasten (en onszelf!) ook echt het gevoel te geven dat ze op onze bruiloft aanwezig waren. Dit betekent dat we het zo persoonlijk mogelijk hebben gemaakt. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen in Eindhoven, dus we vonden het belangrijk om daar foto’s te maken (op de TU/e).

Mijn man is architect, dus hij vond het leuk om onze eigen uitnodigingen, naamkaartjes, bierviltjes et cetera te ontwerpen en te laten drukken (hij heeft overigens ook mijn verlovingsring en zijn eigen trouwring ontworpen).

Ik speel in een orkest, dus ik vond het heel bijzonder dat een kwintet uit het orkest bij de plechtigheid speelde. Mijn man heeft mij ten huwelijk gevraagd nadat we hadden gegeten bij De Librije (en we houden van lekker uit eten gaan); dus past een heerlijk sit-down dinner ook meer bij ons dan een buffet.

Wat is jullie favoriete moment van/ beste herinnering aan de dag?
De toespraken door onze moeders. Onze keuze om hen iets te laten zeggen is ook een van de dingen die echt bij ons hoorde. De toespraken vonden plaats tijdens de ceremonie, net voordat het officiële moment komt. Dit was zo’n krachtig moment omdat zij uitspreken wat we voor elkaar betekenen en dit ook echt in de zaal voelbaar was. En het ging dan niet alleen van moeder naar kind en terug, maar het waren echt toespraken voor ons samen die verder gingen dan een “levensloop”-achtige toespraak.

En natuurlijk ons gevoel van “samen” de hele dag. Je bent de hele dag samen, maar het is veel meer dan dat. Je bent na het trouwen echt verbonden met elkaar, maar op de dag zelf voel je die verbondenheid heel apart (vond ik). Je kent elkaar na 10 jaar al helemaal door en door, maar tegelijkertijd zie je elkaar weer als je de ander pas net kent…

Liepen jullie tegen problemen aan tijdens de voorbereiding van de bruiloft, of op de dag zelf? Zo ja, hoe zijn jullie daarmee omgegaan?
Dat valt reuze mee. Wel even stress gehad om een trouwjurk die vijf weken voor de bruiloft vanwege een productiefout toch niet was te vermaken. Op dezelfde dag een nieuwe jurk van een ander merk uitgezocht waar ik uiteindelijk blijer mee was.

Het plannen van de bruiloft was verder best wat werk, maar zo heeft het nooit gevoeld. Het was harstikke leuk om hier samen mee aan de slag te gaan. Eigenlijk hebben we ook alles met z’n tweeën geregeld (we hadden geen ceremoniemeesters). Dit was heel bewust. We wilden niemand in onze vriendenkring “belasten” en we weten zelf natuurlijk het best wat we willen…

De keuze, bijvoorbeeld, om eigenlijk alle feestelijkheden (de huwelijksvoltrekking, de borrel, het diner en het feest) op een plek te laten plaatsvinden maakte alles ook een stuk makkelijker. Na het maken van de foto’s in Eindhoven, hebben we met onze ouders, de getuigen en hun partners eerst lekker thuis een broodje gegeten en daarna zijn we naar het Wijnfort gegaan. We wilden het graag op een locatie houden om de relaxte sfeer te behouden (niet met z’n allen de auto in en uit). Dit is goed gelukt. Toen we naar locaties gingen kijken was het Wijnfort ons eerste bezoek en we waren meteen helemaal onder de indruk. Het ziet er super uit en ook de sfeer (en het eten en drinken) is geweldig.

Hebben jullie nog advies voor De Overige Aanstaanden?
Geniet van alle voorbereidingen en probeer in je keuzes zo dicht mogelijk bij jullie zelf te blijven. Het is bijna jammer dat je maar één keer trouwt (ik begin de trend van renewing your vows te begrijpen).

Trouwjurk – Modéca
Trouwpak – Boss
Locatie – Wijnfort
Band – Jamento

Geplaatst in Fraaie Feesten

Comments are closed.